Služby
Spoluprácí s mojí firmou zajistím Vaší firmě či společnosti komplexní služby spojené se zákonem o potravinách a platnými evropskými předpisy, včetně požadavků na systém HACCP a to zejména
- vypracování příručky HACCP pro výrobce nebo prodejce potravin
- vypracování příručky HACCP pro výrobce pokrmů (restaurace, stravovací zařízení)
- zavedení HACCP pro konkrétní činnost, včetně stanovení zásad správné hygienické praxe, dokumentace a systému ověřovacích postupů
- aktualizace, modifikace stávající dokumentace HACCP
- školení zaměstnanců, vč.závěrečného testu (možno pak provádět i sami)
Dle stanovených ověřovacích postupů provedu
- analýzy výrobků ve vlastní laboratoři (prováděno pravidelné porovnání s akreditovanou laboratoří)
- verifikaci (kalibraci) teploměrů používaných pro měření v kritických bodech
- interní audit za účelem ověření funkčnosti nastaveného systému
- přezkoumání celého systému
Dále pak
- na základě požadavků odběratelů (obchodních řetězců) připravím Váš podnik k certifikaci dle mezinárodních standardů bezpečnosti potravin (IFS, BRC, FSSC 22000)
- konzultuji a odsouhlasuji správné údaje na etiketách a obalech dle české legislativy a od roku 2014 dle evropského nařízení
- provádím výpočty nutričních a výživových hodnot potravin – závazné od roku 2016.
- výrobcům potravin 1x ročně poskytuji bezplatně písemnou formou přehled o platné legislativě, včetně výkladu k novým požadavkům .Informuji tímto i o poznatcích z kontrol státního dozoru, včetně doporučení řešení problematiky.
- samozřejmě bezplatně konzultuji, informuji a navrhuji řešení spolupracujícím firmám po telefonu či e-mailem